Sjamaan Drum, handgemaakt

Je eigen Sjamaan Drum

Jouw persoonlijke Sjamaan Drum, door Inti Sound of zelfgemaakt

Sjamaan drum bouw workshop

Unieke, helende, oerdegelijke Sjamaan Drums, handgemaakt.

Wat is een Sjamaan Drum?

De sjamaan drum is een bijzonder krachtig en heilig instrument dat iedereen gemakkelijk kan bespelen. Het verbindt je met je eigen ritme, dat van Moeder Aarde en het Universum.

Het geluid van de drum is een oertaal die je direct en diep raakt en je meeneemt op reis. Een reis naar je binnenwereld, naar je eigen kracht. Je kan ook gaan reizen naar de onderwereld om te gaan communiceren met je onderbewustzijn, naar de middenwereld om te connecteren met het zelfbewustzijn of naar de bovenwereld om met je hoger zelf samen te smelten.

Bij het drummen sla je zoals je hart en gevoel je ingeeft. Het ritme van de drum is als de hartslag van je leven. Het brengt je tot rust en kan je in een meditatieve toestand of trance brengen. De drum helpt je om te aarden en jezelf en anderen te helen. Je kunt je drum ook gebruiken voor rituelen, trancereizen en ceremonies en helingswerk naar anderen.

Het is mogelijk je eigen sjamaan drum te laten bouwen door Robin, helemaal naar je eigen voorkeuren, of om je eigen sjamaan drum zelf te bouwen onder begeleiding van Robin tijdens een workshop. Er zijn ook geregeld sjamaan drums te koop die Robin zelf maakte, check hiervoor zeker de shop.

Laat je eigen Sjamaan Drum bouwen bij Inti Sound

Op maat gemaakt voor jou

Geef je voorkeuren door en Robin maakt jouw Sjamaan Drum op maat.

Maak je keuze voor de grootte van het houten frame:
doorsnee van 80 cm, 100 cm, 120 cm of 140 cm.

Meestal maakt Robin de Sjamaan Drums met koeienhuid. Op aanvraag is het ook mogelijk om de Sjamaan Drum te bouwen met een van volgende huiden: paard, geit, kameel, eland, hert en alpaca. Dit zolang de 2 huiden maar groot genoeg zijn om de Sjamaan Drum te omhullen. In die zin zijn hert of alpaca voor grote drums minder geschikt.

Indien je voor een specifiek doeleinde een Sjamaan Drum statief nodig hebt, kan Robin dit ook voor jou bouwen.

Richtprijs tussen de € 250 en € 1.400, afhankelijk van de grootte van de drum en de soort huid.

Inwijdingsessie

Inbegrepen is een prachtige inwijdende reis van jouw sjamaan drum. Dit dankbaarheidsritueel wordt begeleid door de prachtige live muziek en meditatie van Robin. Hij begeleidt je mee achter de schermen waar je gidsen, ondersteuners, krachtdieren, natuurelementen voelbaar en zichtbaar worden. Zodat je mooie intenties en hartwensen als muziek door je trom kan spelen.

Check onze shop!

Een warme klank met koeienhuid

Koehuiden boeden een hele mooie klank met een warme ondertoon. De koe is een bijzonder dier en resoneert met de moederkracht en spirit. Koe leert je om met open hart te geven en te ontvangen. De koe is het oersymbool van de Grote Moeder.

Sleutelwoorden: Aarde, moeder, verzorging, de rijkdommen van Moeder Aarde en de vruchtbaarheidscycli van Grootmoeder Maan.

De koe heeft vele kwaliteiten waaronder: verzorgend, gegrond, vruchtbaar, voedend, een band met vorige levens, genieten, betrouwbaarheid, grootmoedigheid en overvloed. Door haar kalme aanwezigheid is het ook een symbool van rust en vrede. 

De spirit van deze dieren zijn ideaal om je te begeleiden op jouw sjamanistische pad naar heelheid en verbinding.

Bouw zelf je eigen Sjamaan Drum bij Inti Sound

Volg een workshop en bouw zelf je eigen Sjamaan Drum

Wil je graag je eigen Sjamaan drum maken onder begeleiding?

Inti Sound organiseert workshops waarbij je je eigen traditionele sjmaan drum kan maken.

Door je eigen sjamaan drum te maken, kan je in diepe verbinding gaan met je drum en je eigen verlengde in de drum verwerken. Tijdens het proces ga je merken dat er veel meer gebeurt dan enkel het vervaardigen van de drum.

Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een zeer mooie beleving.

Het is zoveel meer dan enkel het maken van een sjamaan drum. Het proces zal je volledig in het NU brengen en in diep contact met de spirits.

Tijdens de workshopdag begeleidt Robin jouw drum-creatieproces met een inwijdingsreis, een dankbaarheidsritueel en zalige live muziek.

Het drogen van de drum zal een paar dagen in beslag nemen afhankelijk van het gekozen vel. Eens het vel droog is, kan je volop beginnen drummen voor zowel jezelf als anderen.

Informatie workshops

Sjamaan drum workshop in groep

Duurtijd: 5 à 8 uur

Breng gerust je eigen creatieve afwerkingsideeën mee, zoals: veren, kralen, stenen, belletjes, … Wat je mooi vindt en speciaal is voor jou.

We hebben ook een heel bijzondere manier ontwikkeld voor het kleuren van het vel. Daardoor komen er natuurlijke vormen en betekenisvolle elementen naar boven zoals krachtdieren en symbolen.

Alle kleuren van verf zijn aanwezig voor als je je krachtdieren of symbolen op je drum wil schilderen.

Prijzen

Workshop: € 45

Daarbij komt deze prijs, afhankelijk van de grootte van je drum:

35 cm: € 195

41 cm: € 215

46 cm: € 230

51 cm: € 245

56 cm: € 260

61 cm: € 275

Inschrijven

Wil je graag deelnemen aan een drumbouw workshop, schrijf je dan in via de website.

Sjamaan drum workshop individuele sessie

Duurtijd: 4 à 5 uur

Breng gerust je eigen creatieve afwerkingsideeën mee, zoals: veren, kralen, stenen, belletjes, … Wat je mooi vindt en speciaal is voor jou.

We hebben ook een heel bijzondere manier ontwikkeld voor het kleuren van het vel. Daardoor komen er natuurlijke vormen en betekenisvolle elementen naar boven zoals krachtdieren en symbolen.

Alle kleuren van verf zijn aanwezig voor als je je krachtdieren of symbolen op je drum wil schilderen.

Prijzen

Vanaf € 265. De prijs hangt af van de grootte van je drum en eventuele extra opties die je wenst.

Inschrijven

Wens je een individuele drumbouw workshop te boeken, stuur dan even een berichtje op WhatsApp.

Personalisaties

Speciale personalisaties zijn mogelijk met een meerkost, afhankelijk van de complexiteit. Contacteer Robin via WhatsApp voor een prijs op maat.

 

Inwijdingsessie

Inbegrepen bij de workshop is een prachtige inwijdende reis van jouw sjamaan drum. Dit dankbaarheidsritueel wordt begeleid door de prachtige live muziek en meditatie van Robin. Hij begeleidt je mee achter de schermen waar je gidsen, ondersteuners, krachtdieren, natuurelementen voelbaar en zichtbaar worden. Zodat je mooie intenties en hartwensen als muziek door je trom kan spelen.

Wil je liever een al afgewerkte Sjamaan drum kopen? Check dan de shop!

Wat is er zo bijzonder aan Inti Sound Sjamaan Drums?

Te gebruiken in alle weersomstandigheden

We voorzien rond de houten ring een fietsband. Deze helpt om het vel extra op te spannen wanneer het nodig is. Daardoor kan je in alle weersomstandigheden de drum stemmen en bespelen.

Je krijgt er bovendien een mini fietspomp bij, zodat je de fietsband handig kan oppompen, zelfs als je onderweg bent.

Sjamaan drum bouw workshop

Voorbeelden huiden en kleuren

Sjamaan drum
Sjamaan trommel
Shaman drum

Houtsoorten

Elke houtsoort heeft zijn eigen spirit. Je voelt zelf in welke met jou matcht.

Hieronder vind je een overzicht van de eigenschappen van verschillende houtsoorten.

WILG

De wilg speelt een belangrijke rol in de mythologie, magie en folklore van vele culturen. Hij werd altijd in verband gebracht met dromen, kunstzinnige inspiratie en tovenarij. De wilg is de boom van de onweerstaanbare kracht van wedergeboorte.

Er kan niet echt een nieuw begin zijn voordat de gebeurtenissen en verliezen van het van eerder innerlijk verwerkt zijn. Daarom is de wilg een archetype van verdriet, stilte, verwerking en herwaardering.

Daarnaast symboliseert de wilg vriendelijkheid, rust en bereidwilligheid.

ESSENHOUT

Verbinding tussen werelden. Zij staat symbool voor onsterflijkheid en levenskracht.

Sleutelwoorden: Individualist, ambitie, intellect, melancholie, heden en verleden, leven, historie, respect, traditie, genezing, bescherming, trots, overwinning, snelheid, controle, wijsheid, wedergeboorte.

De energie van de es brengt je in contact me je ware zelf zodat je kunt ontdekken wat je echt belangrijk vindt in het leven.

Dierenhuiden

Elk dier heeft zijn eigen spirit. Je voelt zelf in welke met jou matcht.

Hieronder vind je een overzicht van de eigenschappen van verschillende dieren.

Krachtdieren en hun symbolieken:

KOE

Sleutelwoorden: aarde, moeder, verzorging, rijkdom van Moeder Aarde en de vruchtbaarheidscycli van Grootmoeder Maan.

Door de jaren heen hebben we ontdekt dat koehuiden de mooiste klank bieden. Bovendien is de koe een bijzonder mooie spirit en dier. Koe leert je om met open hart te geven en te ontvangen. De koe is het oersymbool van de Grote Moeder.

Koe heeft vele kwaliteiten waaronder: verzorgend, gegrond, vruchtbaarheid, band met vorige levens, genieten, betrouwbaarheid, grootmoedigheid, overvloed. Aards, omdat zij door haar voedende kracht lijkt op moeder aarde. Door haar kalme aanwezigheid is het ook een symbool van rust en vrede. Koe leert je om met open hart te geven en te ontvangen.

De spirits van deze dieren zijn dus ideaal om je te begeleiden op jouw sjamanistische pad naar heelheid en verbinding.

Op aanvraag is het ook mogelijk om de sjamaan drum te bouwen met een van volgende huiden: paard, geit, kameel, eland, hert en alpaca.

HERT

Sleutelwoorden: zachtmoedig, vriendelijkheid, camouflage, onschuld, gevoel, gratie.

Als bewoner van het woud leidt de ree je binnen in je innerlijke woud en als de tijd rijp is, ook weer op de juiste weg naar huis. Het innerlijke woud staat voor inwijding, onderzoek en het vinden van je kracht. Ze brengt de fijne krachten van het hart, zoals: liefde, vrede, vertrouwen, onschuld, reinheid, medegevoel en vergeving en laat je zien hoe je ze tot uitdrukking kunt brengen en volgen.

GEIT

Sleutelwoorden: doorzettingsvermogen, flexibiliteit, vitale levenskracht

Met haar leervermogen laat de geit je zien hoe je door je fouten, zonden en voorliefdes kunt groeien. Haar hoorns geven je de kracht om het lot te trotseren en je eigen weg te vervolgen. Ze spoort je aan het leven met al zijn mogelijkheden aan te nemen en verder te kijken dan je beperkte horizon. Door middel van haar bescheidenheid laat ze zien dat je met volharding en terughoudendheid moeilijke situaties met succes kunt overwinnen.

Open chat
Vragen?
Hallo, welkom! Stuur me snel een WhatsAppje.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief